Changelog #7

, Michal Takac

Pripomíname sa s jesenným Changelogom pod číslom 7. Možno to vyzerá, že sa nič nedeje, ale pod pokrývkou “buble” guláš mnohých aktivít. Na zimný spánok sa rozhodne nepripravujeme, ale makáme na prípravách k ešte viac produktívnej zime. Ciele, ktoré sme si na tento rok vytýčili sa pomaly ale isto kompletizujú a sme veľmi šťastní z toho, ako sa veci posúvajú vpred (pomaly, ale predsa!).

Čo sme spravili:

  • Pohli sme sa vpred s prekladom príručky Surveillance Self-Defense (sprievodca vytvorený za účelom informovať o problematike online špehovania). Chalani pracujú aj na vytvorení slovenských titulkov k videám, ktoré tvoria doplňujúci materiál k online príručke. Roman k tomu napísal aj nový článok, v ktorom vás všetkých vyzýva k pomoci a spolupráci na prekladoch. Pomôž nám!
  • Vytvorili sme jednoduchý web vojdivon.sk, na ktorý smeruje druhé pokračovanie guerilla marketingu.
  • Nahrali sme zatiaľ štyri časti podcastu. Je to pre nás nová skúsenosť a začalo nás to baviť!
  • Máme pripravených niekoľko architektonických návrhov a kompletizujeme vizuál interiéru budovy (vďaka Zuzi!).

Na čom pracujeme:

  • Robíme všetko pre to, aby sme mohli prevziať budovu do užívania a začali rekonštrukčné práce už začiatkom nového roka.
  • Dokončujeme a graduálne spúšťame druhé pokračovanie guerilla marketingu v podobe čiernych bublín s logom trojuholníka, rozmiestnené po Košiciach. Chceme ním smerovať ľudí k platforme Paralelnej Polis ako open source projektu a propagovať myšlienku “opt-out” (bola to aj hlavná myšlienka tohtoročnej konferencie Hackers Congress a všeobecne je to jedna z hlavných tém projektu Paralelnej Polis), že vyjsť von zo systému sa dá (ak človek chce) a zároveň poukázať na komunity v rôznych mestách.
  • Spustenie podcastu sa nám trochu posunulo, pretože ešte pracujeme na úpravách prvých častí. Už to ale nebude dlho trvať, sľubujeme!
avatar

Michal Takac@michaltakac

Programátor a tvorivý človek so záujmom o budúcnosť, exponenciálne technológie, decentralizované autonómne organizácie (DAO), smart kontrakty, virtuálnu a rozšírenú realitu, 3D tlač, smart home a smart cities.

Máme v článku chybu alebo chceš niečo doplniť? Navrhni zmeny cez GitHub. Všetky články môžes odoberať aj pomocouRSS.