Changelog #2

, Michal Takac

Vítame ťa pri druhom pokračovaní nášho Changelogu. Zima je už tu, no nás zimný spánok nečaká, práve naopak - naše zmysly pracujú na plné obrátky!

Čo sme spravili:

  • Zúčastnili sme sa prvých dvoch dní otváračky Paralelnej Polis v Bratislave. Našim “západným bratom” sa podarilo vybudovať naozaj skvelý priestor, ktorý je pre nás inšpiráciou. Okrem dobrého pocitu a cenných poznatkov z početných diskusií si odnášame aj presvedčenie, že naozaj má význam budovať komunitu podobne zmýšľajúcich ľudí aj v Košiciach, a že je k tomu nevyhnutný fyzický priestor. Ideovo najdôležitejšia bola pre nás prednáška od Paľa Luptáka.
  • Počas otvorenia PPKE a predstavenia kryptomatu v kine Úsmev sa nám podarilo sprístupniť kúpu drinkov za kryptomeny.
  • Spustili sme eshop na Openbazaare, kde si aktuálne môžete zakúpiť tričká s logom Paralelná Polis Košice a kartičku na mnemonic seed s 3D-tlačeným obalom - “Mnemokeeper”. Dostanete sa k nemu cez Openbazaar klienta na adrese ob://QmXPTqsoreix47kvwG8SYRQyNr7kTJ74LU59YbdEEUG1MS/store. Návod ako ho používať sme vydali ako blogpost.
  • Vyššie spomenutý Mnemokeeper sme open-sourcli, takže ak máš prístup k 3D tlačiarni, môžeš si ho sám vytlačiť.
  • Tomáš Kanócz, jeden z našich zakladajúcich členov sa zúčastnil panelovej diskusie v rámci akcie Night of Chances na Technickej univerzite v Košiciach spolu s osobnosťami ako Matej Nemček (zakladateľ prvého slovenského hackerspace, Progressbaru) a Juraj Karpiš (zakladateľ INESS, autor knihy Zlé peniaze).

Na čom pracujeme:

  • Pripravujeme integráciu open-source platformy btcpayserver s PoS terminálom, ktorý plánujeme využiť pre zefektívnenie príjmania platieb v kryptomenách na našich akciách. Následne by sme radi naše riešenie ponúkli podnikom v Košiciach, ktoré by chceli krypto príjmať tiež.
  • Na mesiac december pripravujeme sériu článkov o online bezpečnosti, ktorá vyvrcholí akciou plnou krátkych prednášok (lightning talks) s rovnakým zameraním. Viac info čoskoro!
  • Začali sme skúmať možnosti prekladu Surveillance Self-Defence príručky, projektu od Electronic Frontier Foundation. Na začiatok sa do toho púštame sami, no hľadáme možnosti efektívneho zapojenia komunity. Ak ťa baví prekladať a chceš sa niečo nové naučiť, neváhaj nás kontaktovať!
avatar

Michal Takac@michaltakac

Programátor a tvorivý človek so záujmom o budúcnosť, exponenciálne technológie, decentralizované autonómne organizácie (DAO), smart kontrakty, virtuálnu a rozšírenú realitu, 3D tlač, smart home a smart cities.

Máme v článku chybu alebo chceš niečo doplniť? Navrhni zmeny cez GitHub. Všetky články môžes odoberať aj pomocouRSS.