Akcie, ktoré sa oplatí navštíviť

, Roman Vesely

V stredu 7. 11. sa v Košiciach koná hneď niekoľko udalostí, ktoré svojim obsahom zaoberajúcim sa financiami a technológiami pútajú našu pozornosť. Veríme, že si z nasledujúceho zoznamu vyberiete tiež.

6. Crypto Meetup

18:00 - 20:00, Hotovo

Matej Nemček, blockchainový developer, zakladateľ bratislavského hackerspace Progressbar. Témou bude Web 3 a decentralizované aplikácie. Spomenie základy Etherea, smart kontrakty a report z konferencie DevCon4, ktorá sa konala nedávno v Prahe. Ako je u chalanov z Hotovo zvykom, nebude chýbať ani občerstvenie, pizza a pivo, či networking.

Táto udalosť bude aj streamovaná cez Youtube.

Prednáška a diskusia s Jurom Karpišom

18:00 - 19:30, Tabačka

Juraj Karpiš, ekonóm, freediver a autor knihy Zlé peniaze nám povie, ako to vlastne s tými krízami je. Ekonomickými, finančnými, morálnymi, krízami motivácie, či stredného veku - ktoroukoľvek, podľa publika. V udalosti na Facebooku sľubujú diskusiu v zrozumiteľnom jazyku, a dokonca aj bitocin.

Odporúčame zároveň aj odber jeho newslettera Zlé peniaze, dobrý život, poprípade Youtube kanál.

Diskusia Blockchain: decentralizácia, kryptománia a budúcnosť webu

20:40 - 21:40, Univerzitná knižnica Technickej univerzity v Košiciach

S predošlými spíkrami sa v diskusii stretne aj Tomáš Kanócz, spoluzakladateľ košickej Paralnej Polis. Témou na diskusiu budú okrem iného aj otázky: Čo sa stane po jeho vyťažení bitcoinu a kedy k tomu skutočne príde? Za akých podmienok sa dnes ešte bežnému človeku oplatí kryptomeny tažiť a akú zmenu prináša prechod z Proof-of-Work protokolu na Proof-of-Stake? A čo iné kryptomeny, aká je ich hodnota? Prečítajte si aj krátky rozhovor so všetkými účastníkmi.

Diskusia je súčasťou programu akcie Night of Chances, na ktorú je vstup spoplatnený (late ticket za 5€).

avatar

Roman Vesely@rmnvsl

Software developer, fanúšik open-source. Teším sa z pohybu, objavovania nových súvislostí a science fiction.

Máme v článku chybu alebo chceš niečo doplniť? Navrhni zmeny cez GitHub. Všetky články môžes odoberať aj pomocouRSS.