Changelog #5

, Michal Takac

Jar je konečne tu, hodinky sme si prestavili na letný čas a po dvojmesačnej odmlke sa znova vracia náš Changelog s číslom 5!

Čo sme spravili:

  • Vytvorili sme novú Trello nástenku a v tej starej sme spravili jarné upratovanie. Potrebovali sme zmeniť štruktúru nášho projekt manažmentu a taktiež chceme, aby to v tejto novej nástenke “žilo” - to znamená, že bude prístupná iba pre aktívnych ľudí alebo platiacich členov. Máme aj novú verejnú Trello nástenku, kde zverejňujeme plánované úlohy, ktoré môže hocikto pripomienkovať - ppke.sk/roadmap.
  • Na webe pribudla sekcia Zapoj sa. Práce a aj nápadov je stále viac než je dostupných ľudí a času, a preto ak chceš tiež priložiť ruku k spoločnému dielu, na linku nájdeš aktivity, do ktorých sa môžeš ihneď zapojiť a tým pomôcť Paralelnej Polis v Košiciach.
  • Možno si si vo verejnom priestore v Košiciach všimol zaujímavé “bubliny” s nápismi ako “Bitcoin je bublina” alebo nevyplnenú tajničku s písmenami “podvod”. Týmto sarkastickým guerilla marketingom sme chceli upútať pozornosť. Rozuzlenie príbehu tejto kampane si môžeš prečítať na webe bitcoinjebublina.sk - nezabudni ho zdieľať medzi tvojimi kamošmi!
  • V sobotu 23.3.2019 sme absolvovali interný workshop pod taktovkou Tomáša Kanócza v priestoroch QuestSpace-u, na ktorom sme sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o projekte 01Cnode (demo beží na adrese btc.01cnode.com).
  • Podali sme pomocnú ruku projektu “Dažďová záhrada” cez crowdfunding a myslíme si, že podobných projektov by malo byť viac.
  • Nenechaj si ujsť aj naše články, ktoré boli zatiaľ tie najúspešnejšie v našom blogu:

Na čom pracujeme:

  • Pre našich platiacich členov pripravujeme interný “miniportál” s prehľadom ich príspevkov Paralelnej Polis v Košiciach a hlasovacím mechanizmom pre rôzne aktivity a udalosti.
  • Absolvovali sme zameranie budovy a pracujeme na cenovej ponuke a zozname prác, ktoré bude potenciálne potrebné spraviť, aby priestor vyhovoval naším predstavám.
  • O pár týždňov k nám do Košíc zavítajú Majstrovstvá sveta v hokeji 2019. Chceli by sme počas nich umožniť kúpu občerstvenia v niektorých prevádzkach pomocou kryptomien (a ak bude manažmenť danej prevádzky súhlasiť, tak túto možnosť ponechať aj naďalej).
  • Zapojili sme sa k pomoci na projekte “Hackatoshi’s Flying Circuit” - bude to hackathon konajúci sa v pražskej Paralelnej Polis toto leto.
  • Pracujeme na uvedení prvého projektu so zameraním na ekológiu do nášho CryptoLabu.
avatar

Michal Takac@michaltakac

Programátor a tvorivý človek so záujmom o budúcnosť, exponenciálne technológie, decentralizované autonómne organizácie (DAO), smart kontrakty, virtuálnu a rozšírenú realitu, 3D tlač, smart home a smart cities.

Máme v článku chybu alebo chceš niečo doplniť? Navrhni zmeny cez GitHub. Všetky články môžes odoberať aj pomocouRSS.